Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ... Ένα δυνατό μέσο έκφρασης...

Πρόκειται για ένα δημιουργικό γεγονός, που προσφέρει άμεση απόλαυση στο παιδί, παράλληλα όμως μπορεί να λειτουργήσει σαν μέσο έκφρασης και δημιουργίας και σαν μέσο προσέγγισης της θεατρικής τέχνης. Το παιδί συμμετέχει σε ολόκληρη τη διαδικασία του θεατρικού παιχνιδιού, αναπαριστά ρόλους, βιώνει την θεατρική πράξη. Με την σωστή καθοδήγηση του εκπαιδευτή, το παιδί ενεργοποιεί τη φαντασία του, οξύνει την κρίση του, γνωρίζει το σώμα του, μαθαίνει να παρατηρεί, να εξασκεί τη συγκέντρωση και την προσοχή του. Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, η κατανόηση των κειμένων γίνεται βιωματική, και διευκολύνει το παιδί να ζήσει και να αντιληφθεί διαφορετικά συναισθήματα καθώς και να εκφράσει με έναν δημιουργικό τρόπο.
Ταυτόχρονα, το θεατρικό παιχνίδι συνεισφέρει στη γλωσσική ανάπτυξή του παιδιού, πλουτίζοντας το λεξιλόγιό του και φέρνοντάς το σε επαφή με αξιόλογα κείμενα.
Προαπαιτούμενο στο θεατρικό παιχνίδι είναι η ομαλή ένταξη του παιδιού/ έφηβου στην ομάδα με ασκήσεις γνωριμίας, εμπιστοσύνης.Ξεπερνώντας την ντροπή και την κοινωνική απομόνωση το θεατρικό παιχνίδι βοηθάει την κοινωνικοποίηση των παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου